BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban.

Hol vásárolhatok?

VAGILACT-Q

A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik, lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulását. Ha az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

 • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
 • szeméremtáji viszketés,
 • hüvelyi égő érzés
 • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
 • fájdalom szexuális együttlétkor.

A Vagilact-Q jellemzői

Vagilact-Q olyan hüvelytabletta, amely a húgyúti és hüvelyi mikroflóra átmeneti megváltoztatását segíti visszaállítani a kiváltó októl függetlenül. Ez a komplex mikroflóra természetes védelmet nyújt a bakteriális és gombás fertőzések ellen is.

Ennek a baktériumflórának a legfontosabb alkotórészei a laktobacillusok, ezek a baktériumok tejsavat állítanak elő, amely a hüvely savas kémhatásáért felelős, és ez a savasság megelőzi a kórokozók számának elburjánzását és a fertőzések kialakulását.

A Vagilact-Q hatása

Egy tabletta Vagilact-Q a hüvelyben pár perc alatt feloldódik. A bevitt laktobacillusok által termelt , és a tablettában lévő tejsav az eltolódott pH-t 4 – 4.5-re emeli, ezzel megakadályozza a kórokozó ágensek szaporodását és terjedését.

A szója izoflavonok – fitoösztrogén hatásúak – a tejsav mennyiségét szabályozzák/ vagy fokozzák a hüvelyváladékban és evvel hozzájárulnak a pH csökkentéséhez , valamint a hüvely egészségének és a hüvelyfal rugalmasságának a visszaállításához.

Alkalmazási javaslat

Helyezz naponta 1 db tablettát 10 napon keresztül mélyen a hüvelybe, lehetőleg este lefekvés előtt.

A kezelést 10 nappal a menstruáció kezdete előtt, vagy a menstruáció után közvetlenül érdemes elkezdeni.

A Vagilact-Q használatával a kiütések teljesen megszűnnek, a fájdalom érzet és az ödémák jelentős mértékben enyhülni fognak.

Összetevők

Akítv összetevők hüvelytablettánként:

 • lactobacillusacidophilus: 0,5 milliárd CFU,
 • tejsav 60%: 15 mg
 • szója izoflavon kivonat 40%: 18 mg

Fontos információk

 • A nőgyógyász tanácsa nélkül 20 napnál tovább ne folytassuk a kezelést.
 • Mindenképp kérjük ki a nőgyógyász tanácsát, ha egyéb hüvelyi gyógyszert kívánunk használni a mellett.
 • A termék nem okoz helyi irritációt, de túlzott érzékenység esetén forduljon az orvosához.
 • Esetenként előfordulhat irritáció – főleg az első napokban – de ez 2-3 nap után lassan elmúlik.
Hol vásárolhatok?

1. Használható egyéb gyógyszerekkel egyidejűleg?

A Vagilact Q antibiotikumokkal együtt nem javasolt használni, csakis a kezelés után, mert így tudja hatását maximálisan kifejteni! Ha egyéb hüvelyben használatos termékkel egy időben szeretnéd alkalmazni a készítményt, konzultáj nőgyógyászoddal!

2. Hogyan tároljam a Vagilact-Q-t?

A Vagilact Q-t, a modern eljárásoknak köszönhetően nem szükséges hűtőszekrényben tartani, így tárolása szobahőmérsékleten ajánlott.

3. Meddig kell használni a Vagilact Q-t?

A kezelés javasolt időtartalma 10 nap, melyet ideális esetben a menstruáció kezdete előtt 10 nappal, vagy közvetlenül a menstruáció után kell megkezdeni. Fenntartó kezelésként heti 1-2 tabletta használata ajánlott, vagy ahogy a nőgyógyász javasolja.

4. Mikor kell használni a Vagilact Q-t?

A Vagilact Q-t a nap bármely szakaszában használhatja, de a hüvelytablettát célszerű közvetlenül lefekvés előtt felhelyezni. Javasoljuk, hogy a kezelés időtartalma alatt a tisztasági betét használatát, hiszen a tabletta vivőanyagai visszamaradhatnak.