Vissza

A szexuális energia erősítése

A tavaszi napok beköszöntével, a jókedv megjelenésével a libidó is döbbenetes magasságokra tör. Azonban előfordulhat, hogy valami még sincs rendben. Nem kell extra dolgokra gondolni, elég, ha szétnézünk magunk körül. Rohanás, stressz vagy épp depresszió, kiégés, kimerültség. Ilyen állapotokban épp, hogy fenntartjuk magunkat, nem igazán a kielégítő és forró szex az első gondolatunk. Pedig. Ha az lenne, máris lazulna körülöttünk a levegő, de sajnos ez csettintésre nem sikerül, így tenni kell érte, de nyugalom, nem megterhelő tevékenységekre gondolunk.

Tippek:

  1. A stressz csökkentése. – Sajnos ezen nem változtathat más csak Te. Rajtad múlik, felismered-e, hogy a folyamatos intézkedéssel elveszed magadtól a lehetőséget egy nyugodtabb, boldogabb élet elől, amelyben a szexualitás is jelen van. Idegeskedve, aggodalmaskodva, folyton agyalva szinte lehetetlen ellazulni. Ha a nap 24 órája be van osztva, akkor bonyodalmas a kikapcsolás eme formája. Hagyj időt! „Alkoss” időt kettőtökre, sokkal értékesebbek ezek az órák, mint gondolnád! Relaxálj vagy meditálj, ezek lassítanak, visszahozzák saját életedre a fókuszt és megtalálod a helyes egyensúlyt.
  2. Kimerültség feloldása – fentiek tükrében fáradt is lehetsz. Ha kikapcsolódásként tévét nézel, nem kerülsz közelebb szexuális energiáid élesztgetéséhez. Először is pakold ki a készüléket a hálószobából, és minél kevesebbszer kapcsold be. Este már a telefont is tedd félre, és koncentrálj a társadra. Ha nagyon kimerültél, és minden vágyad korán lefeküdni, akkor is lépj át újra és újra ezen a határon, bújjatok össze, majd lassan felébredsz! Bízz benne, hogy megéri későbbre halasztani a pihentető alvást, hogy az éltető szexuális energia is felszabadítsa tested. Hatására ugyanis sokkal nyugodtabb és mélyebb lehet az alvási periódus.
  3. Mozgás! – Számos okos ember leírta és elmondta már, hogy a mozgás, az egészséges táplálkozás is hozzájárul ahhoz, hogy az ágyról ne csak az alvás jusson eszedbe. A sportolás, táncolás hatására a szervezetben endorfin nevű hormon szabadul fel, ami jókedvünkért felelős. Te is tudod, hogy egy pozitívabb, frissebb, edzettebb ember könnyebben hajlik a flörtölésre, mint az, aki letört, bizalmatlan és reményvesztett. Első hallásra talán hihetetlen, de a helyes, zöldségekkel, gyümölcsökkel, magvakkal felturbózott táplálkozás, elegendő vízfogyasztás, valamint bármilyen rendszeres mozgás visszaadja az erőnket, ugyanakkor akár egy közös pont is lehet. Szervezz közös programot az uszodába, ahol a kellemesen kimerítő úszás után egy szaunázás közben megbeszélhetitek a következő közös eseményt, például egy gasztronómiai témájú kiruccanást.
  4. Különleges kiegészítők – nem feletétlen a fehérneműre gondolunk, de abban is gondolkozhatsz. Mindenféle játék, mely a két félnek örömet okoz, alkalmazható. Emellett illatokkal – illóolajokkal –, masszázzsal is kísérletezhetsz, hiszen a szexben nagyon fontos a szaglás és a tapintás szerepe. Sokszor nem is tudatosul, de a másik testszaga már elég is ahhoz, hogy ráugrási ingerencia alakuljon ki benned, hiába, ilyenkor végre háttérbe szorul az ész és győznek az ösztönök, tehát a nagybetűs Kémia!
  5. Intimitás jelenléte a kapcsolatban – ha elvesztetted a társadba vetett bizalmad, nem csoda, ha nincs kedved összebújni, mivel alapos vagy alaptalan előítéleteid alakulhattak ki a másikról. Sok-sok őszinte beszélgetéssel és kölcsönös érdeklődéssel visszahozható az intimitás, romantika két ember között. Engedd magadnak megérezni, mire, kire vágysz és aztán őszintén szembenézni ezzel a vággyal.
Vissza