Vissza

Öt étel és ital, ami megöli a szexuális vágyat

Előfordult már veled, hogy nagyon vártad az esti ágybabújást a pároddal, aztán valamelyikőtök mégis azt mondta, hogy inkább ne? Nem állítjuk, hogy csak ez lehet az ok, de elég meghatározó, hogy miket ettetek és ittatok aznap. Ha kíváncsi vagy, hogy miket kellene kerülnötök, akkor az alábbi lista hasznos lehet!

Alkohol

Az alkoholnak alap esetben jó hatása lehet a hangulat megteremtésére, azonban érdemes észnél lenni, mert nagyobb mennyiségben már megölheti a vágyat. Különösen a férfiakra lehet negatív hatással a túlzásba vitt italozás, mert gátolja az erekciót, de mindkét nemnél csökkentheti a libidót. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy ha nem szeretnéd, hogy kárba menjen az estétek, akkor az alkoholos italok mellé fogyasszatok kétszer annyi vizet is.

Feldolgozott ételek

Az a probléma a feldolgozott élelmiszerekkel, hogy a feldolgozási folyamat során olyan összetevők vesznek el, amelyek kifejezetten fontosak lehetnek vágyak fokozására. Például a fehér liszt előállítása során az eredeti cink mennyiség egynegyede marad csak meg, ami pedig egy esszenciális ásványi anyag a férfiak szexualitásához.

Szója

Abban az esetben, ha kis mennyiségben fogyasztasz szóját, akkor nem kell aggódnod! Viszont, ha többet eszel belőle, az már negatív hatással lehet a libidódra. Egy nemzetközi tanulmány szerint a szója csökkenti a vérben a tesztoszteron szintet. Az anyagból az is kiderül, hogy napi 120 mg szója fogyasztása jelentősen csökkenti a tesztoszteron mértékét, továbbá azoknak a férfiaknak, akik rendszeresen fogyasztják ezt a növényt, kisebb a spermiumszámuk is.

Vörös húsok

Azok az ételek, amelyek hozzáadott hormonnal, génkezelten készülnek, mint például a vörös húsok, igazi vágyölők. Ezek az ételek ugyanis ideiglenesen felborítják a férfiak természetes hormonháztartását, ezért ágyba bújás előtt érdemes kerülni azokat.

Mikrós popcorn

Egy vacsora plusz film jó alapozása lehet az esti szórakozásnak, de ha nem szeretnéd megölni a vágyat, akkor a mikrós popcornot szerintünk hagyd ki a képletből! Kevesen tudják, de a zsák bélésében megtalálható vegyi anyagok nem hatnak túl kedvezően a vágyakra, sőt hosszú távon prosztata problémákat is okozhatnak.

Vissza