Mitől alakulhatnak ki a pattanások a háton? Ruha vagy betegség is okozhatja!

Felvennéd a kedvenc kivágott hátú felsődet, de nem mered, mert valamitől pattanások jöttek a hátadra, és nem akarnak elmúlni? A hátad sok mindenre reagálhat kiütésekkel, amit nem csak külső, hanem belső okok is kiválthatnak. Könnyen előfordulhat, hogy nem megfelelő anyagból készült a ruhadarab, és a bőr nem jól tolerálja, de bizonyos esetekben belső okok is, vagyis betegségek, vagy rendellenességek jele is lehet a pattanás a háton. Ha gyakran visszajönnek, és mindig ugyanazon a helyen kiütéses a hátad, akkor érdemes jobban utánajárni a kiváltó okoknak.

 

Mi okozza a pattanásokat a háton?

1. Bőrirritáció

A leggyakoribb kiváltó ok a nem megfelelő anyagból készült, vagy a túl szűk ruha. Például a műszálas anyagok esetében gyakran előfordul, hogy irritálják a bőrt, valamint nem igazán engedik szellőzni a testet. Hasonló a helyzet a szűk ruhák esetében is. Ha neked is érzékeny a bőröd a nem természetes anyagokra, valamint az izzadásra, akkor válassz inkább pamut darabokat, azok jobban szívják az verítéket, és a bőrödet sem irritálják.

2. Betegség, nem megfelelő működés

A másik – kevésbé ismert – ok, a belső rendszer, azon belül is, az emésztőrendszer nem megfelelő működése. A felhalmozódott káros anyagoknak, valamint a nehezen emészthető, zsírós ételeknek köszönhetően túlterheltté válnak a belek és a máj. A nem megfelelő táplálkozás mellett előfordulhat egy konkrét étellel szembeni allergia is. További belső probléma lehet a hormonok nem megfelelő működése, aminek szintén az egyik jele lehet a pattanások megjelenése a háton.

 

Mindenképpen érdemes utánajárni az okoknak, ha nem akarnak rövidebb időn belül elmúlni, mielőtt komolyabbá válik a probléma.

 

Mindjárt itt a bikiniszezon - 5 tipp az eredményes fogyáshoz
Mindjárt itt a tavasz. Így hozd formába magad!
« Vissza: Női tippek

BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

 

VAGILACT-Q


A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulásátHa az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A  hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

  • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
  • szeméremtáji viszketés,
  • hüvelyi égő érzés
  • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
  • fájdalom szexuális együttlétkor.
To Top