Vissza

Mindjárt itt a tavasz. Így hozd formába magad!

Pár nap és itt a tavasz, a megújulás időszaka, amikor a legtöbb ember kezd kilábalni a téli melankóliából, és elkezdi feltölteni a télen lemerült szervezetét. Azonban ez nem mindig megy olyan könnyen, sokaknál jelentkezhet az úgynevezett tavaszi fáradtság. Annak érdekében, hogy a következő időszak számodra ne a fáradtságról szóljon, érdemes kicsit feltölteni az energiakészleteket. Ehhez hoztunk ma pár tippet:

Vitaminok

Ha télen nem tetted volna, akkor az első, amivel mindenképp érdemes foglalkoznod az a szervezeted vitaminokkal való feltöltése. Természetesen a zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminok a legjobbak, de ha nem vagy nagy rajongójuk, akkor válassz magadnak valami jó táplálék kiegészítőt, az is hasznos tud lenni a töltekezésnél. Azt se felejtsd el, hogy a különböző vitaminok eltérő közegekben szívódnak fel a legoptimálisabban, érdemes megnézni, hogy hogyan kell megfelelően hozzájuk táplálkozni!

Mozgás

A mozgás az egyik legjobb eszköz a tested energizálásához! Persze az az igazi, hogy ha nem csak időszakosan mozogsz valamit, de minden edzéssel eltöltött óra csak a javadra válik, így nincs olyan, hogy heti 1 alkalomnak nincs értelme. Ami kiemelten fontos viszont, hogy olyan mozgásformát válassz, ami passzol az alkatodhoz és személyiségedhez, valamint jól is érzed magad tőle. Ha ahhoz van kedved, akkor kísérletezz, próbálj ki többet is akár, amíg megtalálod a számodra legjobban tetszőt!

Méregtelenítés

Számos tisztítókúra segíthet a tested méregtelenítésében. Eleinte mindegyik nehéz lesz, de csak egy kis elhatározás és kitartás kell hozzá, az eredményeket látva pedig örülni fogsz, hogy belevágtál. Nem az a lényeg, hogy sanyargasd magad, ezért mindenképp megfelelő felkészüléssel és körültekintéssel vágj csak bele!

Intim egészség

A tested pH-értékére is érdemes figyelemmel lenned, amihez megfelelő módszer lehet egy intimkúra beiktatása még tavasz előtt. Ha megfelelően gondoskodsz az immunrendszered erősítéséről, akkor sokkal ellenállóbb lehetsz a fertőzésekkel szemben, amik számos kellemetlen pillanatot okozhatnak számodra.

Szellemi töltekezés

Ne csak a testedet, hanem az elmédet is tartsd karban! Találkozz a barátokkal, menj el egy moziba vagy színházba, vagy akár olvass el egy könyvet. Mindegy, hogy mit csinálsz, csak néha kapcsolj ki a napi rohanásból!

Vissza