Vissza

Ezek a legjobb hazai wellness szállodák

Egy kis fürdőzéssel egybekötött kikapcsolódásra vágysz, és a strandok nem annyira vonzanak? Most összegyűjtöttük számodra, hogy melyik a három legjobb hazai wellness szálloda. A lista összeállításához a Gault&Millau szaklap 2017-es legjobb wellness szállodák listáját vettük alapul. A cikkben pár hasznos tanácsot is adunk, amit mindenképp érdemes megfogadni, hogy egészségesen is térj haza a pihenésből!

Hertelendy Kastélyszálló – Kutas-Kozmapuszta

Az eklektikus stílusban épült kastélyt az 1920-as években építtette Hertelendy Andor, aki egészen 1951-ig, az államosításig ott is élt a családjával. A 2000-es évek elejétől új tulajdonosa lett az épületnek, aki 14 lakosztállyal és 6 apartmannal luxusszálláshelyként működtette tovább. A kastélyszálló megfelel a nagyon magas minőségi sztenderdeknek, wellness-részlege igazán különleges, az épületet körülvevő díszpark pedig egészen egyedülállóan gyönyörű. A Hertelendy Kastélyszálló jelenleg szezonálisan tart nyitva: nyáron, májustól augusztus végéig teljes üzemben működnek, más időszakokban is elfogadnak legalább 5 szobára szóló foglalást, s üzemelnek az iskolai szünetek és az ünnepek idején.

Spirit Hotel Thermal Spa – Sárvár

Az 5 csillagos luxusszálloda nyitása pillanatától tartja a kiváló minőséget. A hotelhez tartozó közel 10 ezer négyzetméternyi wellness-részleg igazán páratlan, saját gyógyvízforrással is rendelkezik, amelyet a vendégek is igénybe vehetnek kezeléseik során. Koncepciója a spirituális létre, a test és lélek harmóniájára épül, így az erre fogékonyaknak külön élmény lesz itt a pihenés.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa – Tarcal

Az Andrássy Rezidencia az ország legjobb szálláshelyei van számon tartva, különleges borkínálata és pazar wellness-részlege okán. A Tokaj-Hegyalja szívében álló ház, klasszikus stílusú, tágas szobákkal és arisztokratikus enteriőrrel rendelkezik, wellness-részlege valóban luxus minőségű, barlangszerű fürdővel a ház aljában.

Egészség tippek:

Az arra érzékenyek hüvelyflóráját könnyedén felboríthatja az uszoda vagy wellness használat, aminek következtében akár hüvelyfolyás, égő érzés és viszketés is jelentkezhet. Mindenképpen azt ajánljunk, hogy érdemes előre tervezni, és még a kikapcsolódás előtt megerősíteni a lactobacillus flórát egy arra alkalmas készítménnyel. A Vagilact-Q összetevőinek (lactobacillus, tejsav, isoflavon) köszönhetően helyreállítja a hüvelyflóra egyensúlyát, így a pihenést követően sem kell aggódni a kellemetlen tünetek miatt.

Vissza