Vissza

Intim együttlét hiánya – több negatív hatása is lehet!

Tudtad, hogy ha huzamosabb ideig nincs intim együttlét az életedben, akkor annak negatív hatásai is lehetnek a testedre és a lelkedre egyaránt? Stressz, boldogtalanság és gyakori megbetegedés – ez csak pár a következmények közül. Nem állítjuk, hogy mindenkire ilyen hatással lesz, de az esetek nagy százalékában ilyen tüneteket hozhat elő. Úgyhogy a pároknak forrón ajánlott rendszeresen gyakorolni ezt a kellemes tevékenységet, de még a szingliknek sem kellene lemondania róla! Most lássuk, hogy mit is okozhat a hiánya.

Stressz

Köztudott, hogy a szex egyik legpozitívabb hatása a stresszoldás. Egyrészről maga a fizikai aktivitás, másrészről a felszabaduló hormonok is segítenek a feszültség levezetésében. Ergo, ha ez hiányzik az életünkből, akkor nemhogy kiesik egy nagyon fontos levezetési lehetőség, hanem még stresszt is termelhet a szervezetben a hiánya.

Önbizalomhiány

A szex arra is tökéletes, hogy szépnek és kívánatosnak érezzük magunkat, ezért, ha ez hiányzik az életünkből, akkor könnyen az ellenkező hatást érheti el, főleg ha alapveteőn is hajlamosak vagyunk az önbizalomhiányra. Ez akkor is kialakulhat, ha nincs kivel ágybabújnunk és akkor is, ha van valaki az életünkben, de valamiért nem működik a szex. Az önbizalomhiány csak a kezdet, egyes esetekben depresszióhoz és szorongáshoz is vezethet.

Libidócsökkenés

Aki rendszeres intim életet él, az kívánja a szexet, az élvezetet, méghozzá folyamatosan. Azonban, ha valamilyen okból elmarad a mindennapokból szex, akkor egy idő után elmarad a vágyakozás is. Ebben az esetben jönnek a fent említett tünetek, tovább az ember elkezd beletörődik a boldogtalanságába, és megcsömörlik. Ráadásul utána egyre nehezebben jön majd lázba. Ám ettől nem kell megijedni, ha visszakerülünk a régi kerékvágásba, hamarosan helyre jön minden!

Gyakoribb megbetegedés

Kevesen tudják, de az immunrendszerünk is jobban működik, ha rendszeres szexuális élet élünk, így ritkábban betegszünk meg, ha rendszeresen szeretkezünk. Arról nem is szólva, hogy a fizikai mozgás erősíti az izomzatukat, jótékony hatással van a szív és a tüdő működésére is. Ebből adódóan mindez a pozitív hatás elmarad, ha nem nincs részünk rendszeres együttlétben.

Vissza