Vissza

Az intim feszesség fontossága

Kevesen tudják, de a hüvely egy olyan szerv, ami jelentős részben izomból áll, így akár az is előfordulhat bizonyos esetekben, hogy lazává válik és ez problémát okoz. A jó hír viszont, hogy lehet ez ellen tenni, akár megelőző, akár utólagos edzéssel vagy kezeléssel. Ugyanúgy, ahogy a többi izomnak, a hüvelyi izomnak szüksége van az edzésre, mert ha nem megfelelő a feszessége, akkor komoly problémákat okozhat. A következőekben megnézzük, hogy mi válthatja ki a változást, milyen jelek utalnak arra, hogy valami probléma van, és mi lehet a megoldás.

Mik lehetnek a kiváltó okok?

Az egyik legalapvetőbb indok, hogy női hüvely például a ciklus során enyhén változik, a hüvelyi szövet megnyúlik, majd visszatér a korábbi méretre. Emellett a másik két leggyakoribb kiváltó ok a hüvelyi úton történő szülés hatása, valamint, hogy általánosságban a kor előrehaladtával a hüvely veszít feszességéből.

Milyen jelek lehetnek árulkodóak?

Az egyik legkönnyebben észrevehető jel lehet, ha fürdést követően, a megtörülközés után még egy kis víz szivárog ki a hüvelyből. További figyelmeztető jel lehet, hogy ha gyakran fordul elő valamilyen hüvelyfertőzés.

Vannak olyan jelek, amelyek a szexuális együttlétek során figyelhetőek meg. Az egyik, ha szex közben a hüvelyből levegő távozik, fura hangot kiadva, a másik pedig, ha az együttlét már nem okoz olyan örömet, mint korábban, egyik fél számára sem.

A problémát érdemes komolyan venni, és nem csupán esztétikai okokból vagy a szexuális együttlétek élvezetének növelése miatt, hanem komolyabb betegségek is kialakulhatnak, mint méhsüllyedés, húgyhólyagsérv és végbélsérv is.

Mi lehet a megoldás?

Az egyik legjobb megoldás, ha még a probléma kialakulása előtt már megkezdjük a megelőző gyakorlatok végzését, függetlenül attól, hogy bármi jel utalna arra, hogy probléma lehet. Abban az esetben, ha már kialakult problémáról beszélünk, akkor két fajta megoldás létezik: orvosi beavatkozás és természetes erősítés.

Az orvosi beavatkozások díjai általában lényegesen meghaladják a természetes megoldások költségét, továbbá a hatékonyságuk is megkérdőjelezhető, mert a legtöbb esetben, még utána is szükséges intimtornát végezni. Ezért sokkal inkább a természetes megoldás a javasolt első lépésként. Léteznek beavatkozást nem igénylő, jól bevált hüvely erősítő megoldások is, mint például az intimtorna, valamint eszközök is, amik segíthetnek az erősítés folyamatában.

Ha valaki a tornát választja, akkor érdemes először szakemberhez fordulni, mert a gyakorlatok helyes elvégzéséhez nem árt egy kis útmutatás, az eszközökkel kapcsolatosan pedig két dologra fontos odafigyelni: az első, hogy olyan anyagból legyen az eszköz, ami nem okoz allergiás tüneteket, a második, hogy az eszköz tisztításához olyan terméket érdemes választani, ami nem borítja fel a hüvely pH egyensúlyát.

Mit eredményezhet a megfelelő erősítés?

Számos előnye lehet, ha valaki odafigyel a megfelelő erősítésre, ezek közül talán a legfontosabbak, az alábbiak:

  • fejleszthető a hüvelyi orgazmus elérése és intenzitása
  • enyhíthető általa a vaginizmus
  • megakadályozható, javítható a vizelet elcseppenés
  • megkönnyítheti a szülést
  • szülés után segíthet visszaállítani az izomzat erősségét, rugalmasságát
Vissza