Vissza

Gyakori kérdések és válaszok

Vagilact kúra alatt élhetek-e szexuális életet?

A Vagilact-Q hüvelytabletta alkalmazása mellett a kezelés hatásossága érdekében kerülni kell a szexuális együttléteket, utána nincs semmilyen akadálya.

Gombás fertőzésem van, a Vagilact-Q megszünteti a problémámat?

Ha a gombás fertőzés megállapításra került nőgyógyász által, aki valamilyen gyógyszeres kezelést javasolt, akkor a kezelés után, a felborult hüvelyflórára mindenképp érdemes alkalmazni a Vagilact-Q-t, ugyanis segít visszaállítani lactobacillus flórát a hüvelyben, és védelmet nyújt az újabb fertőzések kialakulásával szemben.

Megelőzésre használhatom a Vagilact-Q készítményt? Hogyan?

A Vagilact-Q készítmény használható a lactobacillus flóra megerősítésére, megelőzésképpen, amikor tudjuk, hogy a hüvelyflórát mi borítja fel (pl. menstruáció, uszoda-wellness használat stb.)

## Alkalmazhatom-e várandósság alatt a Vagilct-Q-t?

A Vagilact-Q hüvelytabletta összetevői csak helyi hatással rendelkeznek, nincs az egész szervezetre ható szisztémás hatásuk, ám a várandós gondozást végző szakember személyes véleménye a mérvadó.

Többször visszatérő hüvelyi fertőzésem volt, mit tegyek, hogy ne újuljon ki?

Mivel a visszatérő hüvelyi fertőzésnél mindig áll egyéb ok a háttérben, (pl. különböző betegségek, mint cukorbetegség, vérszegénység; eltúlzott intimhigiénia stb.) ezért ezt mindig érdemes a nőgyógyásszal konzultálva megbeszélni, hogy mi a megfelelő terápia

Bakteriális hüvelyfertőzésemre gyógyszeres kezelést kaptam, mit tegyek, hogy ne fertőződjek meg újra?

A fertőzés és a kezelés következtében a hüvelyi mikroflóra felborul és az egészséges lactobacillusok nagy része is kiirtódik. Az újrafertőződést elkerülendő, minél előbb helyre kell állítani a hüvelyflórát, tehát a gyógyszeres kezelés után hüvelyflóra regeneráló készítményt indokolt alkalmazni.

Erre kiválóan alkalmas a Vagilact-Q, mely összetevői révén (tejsav, lactobacillus, fitoösztrogének) segít helyreállítani az egészséges intim flórát és ezáltal megvéd az újabb fertőzések kialakulásától.

Antibiotikumot szedtem felső légúti fertőzésre, és a kúra után hüvelyfolyást valamint hüvelyszárazságot tapasztalok, mit tegyek?

Sajnos gyakran előfordul, hogy a felső légúti fertőzésre szedett antibiotikum a bélflóra baktériumait mellett a hüvelyi baktériumflórát is felborítja és ennek következtében hüvelyi fertőzés tüneteit (rendellenes folyás) valamint hüvelyszárazságot tapasztalhatunk. Ha ez előfordul, akkor mindenképp érdemes az antibiotikum kúra után olyan készítményt alkalmazni, mely a hüvelyi mikro flórát visszaállítja! Erre alkalmas a Vagilact-Q hüvelytabletta, mely tejsav és lactobacillus tartalma révén segít gyorsan visszatelepíteni az lactobacillus törzseket.

Wellness hétvége után lehetséges, hogy gombás fertőzésem van? Mit tegyek?

Sajnos ez nagyon is lehetséges! Ugyanis a meleg, párás és nedves helyek – mint a meleg vizes uszodák, szaunák, wellness részlegek használata – kedveznek a hüvelyben egyensúlyban élő gombák elszaporodásának. Ha rendellenes folyást vagy égő viszkető érzést tapasztalunk, szakember felkeresése javasolt!

Ha megállapításra került a gombás fertőzés és a kezelésnek vége, a hüvelyflóra visszaállítását semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Az erre a célra javasolt készítmény a Vagilact-Q hüvelytabletta, mely három összetevőjének köszönhetően (tejsav, lactobacillusok, fitoösztrogén) képes helyreállítani a hüvelyi mikroflórát és ezáltal megvéd az újabb fertőzések kialakulása ellen.

Ha fogékonyak vagyunk a hüvelyi fertőzésekre, akkor célszerű már a strandolás, szauna, uszoda vagy wellness használat előtt a megelőzésre gondolni!

A fogamzásgátlók tényleg hajlamosítanak a gombás vagy bakteriális hüvely fertőzésekre? Hogyan előzhetem meg?

Önmagában a fogamzásgátló tabletta szedése nem okoz hüvelyfertőzést. Aki fogamzásgátlót szed, általában nem alkalmaz mechanikai védelmet, azaz nem használ óvszert. Ennek mi a jelentősége: tudni kell, hogy az ondó váladék lúgos kémhatású, mely a hüvelyi savas pH-t felboríthatja, és ebben az eltolódott hüvelyi mikroflórában könnyebben elszaporodhatnak a kórokozók, ami rendellenes hüvelyfolyást és egyéb tüneteket okozhatnak. Az ondóváladék mellett a szexuális együttlét alatt keletkező apró hüvelyi hámsérülések is befolyásolhatják a fertőzés létrejöttét.

Megelőzés: mechanikai fogamzásgátló módszer alkalmazása, azaz óvszer használata.

A tampon használat valóban felboríthatja a hüvelyflórámat? Lehetséges, hogy hüvelyfertőzésem alakult ki tőle?

Egyre több azon hölgyek száma, akiknél a tampon használata gyakran felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát. A menstruációs vérzésnek pH emelő hatása van, ami annyit jelent, hogy eltolja lúgos irányba a hüvely savas pH-ját. Ennek következtében a hüvelyi egyensúly felborul és a kórokozók könnyen elszaporodhatnak, aminek következménye a kellemetlen tünetek (rendellenes folyás, égő-viszkető érzés stb.) megjelenése.

Akinél gyakori a tampon használat okozta hüvelyváladék megváltozása, azoknál javasolt a tampont betétre cserélni. Ha ezt nem szeretné, akkor fontos gondoskodni a megfelelő megelőzésről, azaz a hüvelyflóra egyensúlyát biztosítani kell. A Vagilact-Q hüvelytabletta segíti az egészséges hüvelyi mikroflóra fenntartását.

Menstruáció után sokszor tapasztalok egy pár napos bővebb hüvelyváladékozást, ami kellemetlen. Mit tegyek, hogy ezt elkerüljem?

A menstruációs vérzésnek pH emelő hatása van, ami annyit jelent, hogy eltolja lúgos irányba a hüvely savas pH-ját. Ennek következtében a hüvelyi egyensúly felborul és a kórokozók könnyen elszaporodhatnak, aminek következménye a kellemetlen tünetek, a bővebb hüvelyváladék megjelenése.

Akinél gyakori a tampon használat okozta bővebb hüvelyváladékozás, azoknál javasolt a tampont betétre cserélni. Ha ezt nem szeretné, akkor fontos gondoskodni a megfelelő megelőzésről, azaz a hüvelyflóra egyensúlyát biztosítani kell.

Vagilact-Q hüvelytabletta segíti az egészséges hüvelyi mikroflóra fenntartását.

Úgy hallottam, hogy a bakteriális hüvelyfertőzés és a gombás fertőzés is kiújulhat. Hogyan előzhetném meg?

A hüvelyi fertőzések (gombás és bakteriális fertőzés esetén egyaránt) gyógyszeres kezelését követően gyakori az újrafertőződés kialakulása. Ez annak köszönhető, hogy nemcsak a káros, hanem a jó baktériumok is kipusztulnak, felborul a hüvelyflóra egyensúlya, a savas pH eltolódik és így könnyebben kialakulhat ez újabb fertőzés. Ennek elkerülése érdekében mindig célszerű lehet a gyógyszeres kezelést követően a hüvelyflóra helyreállítása megfelelő vény nélküli készítménnyel. A Vagilact-Q hüvelytabletta segít visszaállítani lactobacillus flórát a hüvelyben, és védelmet nyújt az újabb fertőzések kialakulásával szemben.

Azt hallottam, hogy a terhesség hajlamosít a hüvelyi fertőzések kialakulására, ez valóban így van? Mit tehetek, hogy megelőzzem?

Terhesség alatt a szervezetben számos változás történik, egyik ilyen – a nem mindig kellemes – bővebb hüvelyi váladék. Ha a váladék tiszta vagy fehér és szagtalan, úgy ezt a megváltozott hormonhatás okozza, és ez egészséges hüvelyi miliőre utal. Időnként azonban a bővebb folyás fertőzésre utalhat, amely a hüvelyben lévő baktériumok természetes egyensúlyának felborulása miatt alakul ki.

Szakember felkeresése javasolt!

Lehet-e a Vagilact-Q készítményt szoptatás alatt használni?

A Vagilact-Q hüvelytabletta összetevői csak helyi hatással rendelkeznek, nincs az egész szervezetre ható szisztémás hatásuk.

Ezzel együtt ebben az esetben nőgyógyászati konzultáció feltétlenül javasolt!

Fogfájás miatt antibiotikumot kaptam, ilyenkor is ajánlott a bélflóra mellett a hüvelyflórát is visszaállítani?

A válasz egyértelműen igen. Bármilyen fertőzés vagy gyulladás (légúti, hüvely, húgyúti, fogfájás stb.) esetén adott antibiotikum a hüvelyflóra baktériumait is kipusztíthatja – a jótékony lactobacillusokat is – és így a kórokozók könnyebben elszaporodhatnak. Ezért, antibiotikum szedése esetén mindig érdemes a kúra után közvetlen, hüvelyflóra regeneráló, pH csökkentő készítményt is alkalmazni. Így elkerülhetjük, hogy a felborult egyensúly miatt hüvelyfertőzés alakuljon ki.

A Vagilact-Q hüvelytablettával, napi 1 tabletta alkalmazásával visszaállítható a felborult hüvelyi egyensúly.

Vissza