Vissza

Patika a táskában? – 4 gyógyszer, amire bármikor szükséged lehet!

Vannak olyan tünetek, amelyeknél egyszerűen nincs idő arra, hogy beszerezzük valahonnan a gyógyszert, azonnal kell a megoldás! Ilyenek a különböző fej, hasi vagy izomgörcsök, a gyomor, valamint az intim panaszok is. A legegyszerűbb megoldás, ha ezekből mindig tartunk magunknál. Alább összegyűjtöttük a szerintünk 4 elengedhetetlen gyógyszert, amiből mindig legyen a közelünkben!

1. Hasmenés elleni szer

Véleményünk szerint a hasmenés az egyik olyan – akár azonnal jelentkező tünet -, aminél egyszerűen nincs idő a patikába rohangálni, és emellett rendkívül kellemetlen is lehet, ha az otthononkun kívül tör ránk. Mondjuk otthon sem sokkal legkellemesebb… A kifejezetten a tünetek enyhítésére kifejlesztett készítmények segítségével hamar túleshetünk a kellemetlen problémán.

2. Láz-, és fájdalomcsillapító

Az egyik legáltalánosabb tünet, ami jelentkezhet akár fertőző vagy nem fertőző betegségeknél is, az a láz. Gyakori velejárója a hidegrázás, a bágyadtság és az izzadás. A kezelésre felírt gyógyszerek többsége láz- és fájdalomcsillapítót, paracetamolt vagy ibuprofent tartalmaznak. Fontos, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek többnyire csak a tünetet enyhítik, a kiváltó okot nem szüntetik meg. Ha huzamosabb ideig fennállnak a tünetek, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

3. Görcsoldó

Görcsök a testünk számos pontján jelentkezhetek, így akár a fejünkben, a hasunkban, vagy az izmainkban is. Léteznek általános görcsoldók, amik ilyen esetben nagyon jól jöhetnek, ezekből mindenképp érdemes könnyen hozzáférhető helyen tartani. A görcsök sajátossága, hogy általában hirtelen jönnek, és hatásuk miatt könnyen tönkretehetik a napunkat. Például, ha a munkahelyünkön pont akkor tör ránk egy gyomorgörcs, amikor igazán koncentrálnunk kellene, akkor nincs idő kirohanni a patikába, azonnal kell a segítség.

Az általános görcsoldók mellett vannak speciálisan egy-egy területre fókuszáló termékek, ilyenek például a menstruációs fájdalmakra ajánlott készítmények. Érdemes előre gondolkozni: ha közeleg a menstruáció időpontja és tudjuk magunkról, hogy jellemzően erős görcseink szoktak ilyenkor lenni, akkor tartsunk magunknál mindig valamilyen görcsoldót!

+1 Intim regeneráló

A görcsökhöz hasonlóan kellemetlen lehet, ha intim fájdalmak törnek ránk: égő érzés, viszketés, esetleg hüvelyfolyás. Ekkor sem tudunk igazán türelmesek lenni, azonnal szeretnénk megoldást találni, ami enyhíti a tüneteket. A tünetek jelentkezhetnek akár gombás, akár bakteriális hüvelyi fertőzések esetén is, sőt simán előfordulhat egy wellness hétvége, vagy antibiotikum használat után is, ami felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyi állapotát. A Vagilact-Q hüvelytabletta tökéletesen alkalmas lehet erre a célra, mert három összetevőjének köszönhetően, lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, segít a felborult hüvelyflóra normál állapotának visszaállításához, megakadályozva ezzel a bakteriális hüvelyfertőzések kiújulását.

Vissza