Intim betegségek, amelyek nem csak szexuális úton terjednek

Egyáltalán nem kell szégyenkeznünk, ha kellemetlen tüneteket fedezünk fel odalenn. Ez még nem jelenti azt, hogy szexuális úton terjedő betegségben van részünk, a háttérben ugyanis számos ok állhat. A hüvelyi fertőzést sokszor a hüvelyflóra egyensúlyának megbomlása miatt alakul ki. De melyek azok a betegségek, amelyekkel a legtöbben orvoshoz fordulnak és hogyan lehet ezeket kezelni?

 

A humán papillómavírus, ismertebb nevén a HPV

A HPV sokszor a méhnyakrákkal kapcsolatban kerül elő, nem véletlenül. A rák hátterében ugyanis ilyenkor sokszor a HPV-fertőzés áll, ami kapcsolatba hozható a rendellenes sejtburjánzással. Azonban a HPV-vírus elszaporodás nem jelenti egyből azt, hogy rákos sejtekkel is számolnunk kell. A HPV legtöbbször nemi úton terjed, de nem mindig. A fertőzés olyan ártalmatlannak tűnő esetekben is kialakulhat, mint például a közös borotva használata. Jellemző tünetei a szemölcsök, esetleg a folyás, de az is elképzelhető, hogy a fertőzött személy teljesen tünetmentes marad. Ma már védekezhetünk a fertőzés ellen védőoltással, azonban fontos megjegyezni, hogy ez csak a vírus bizonyos fajtáival szemben jelent védelmet.

Bakteriális vaginosis

Ez a leggyakoribb hüvelyi fertőzés, amelyről már többször írtunk korábban. A bakteriális vaginosis általában akkor alakul ki, amikor a lactobacillusok hiánya miatt hüvelyflóránk pH-értéke megváltozik, eltolódik lúgos irányba. Így a káros baktériumok könnyen elszaporodhatnak. Tipikus tünet ilyen esetekben a sárgás, kellemetlen (hal) szagú folyás. Fontos, hogy ez esetben időben forduljunk kezelőorvoshoz, ugyanis ha a betegséget nem kezeljük, akkor a fertőzés felszállhat és akár kismedence-gyulladást is okozhat. A kezelés legtöbbször az erre alkalmas gyógyszerrel, illetve a normál lactobacillus flórát helyreállító hüvelyi készítményekkel pl. hüvelytablettával történik.

Candidiasis, gombás fertőzés

A candida gombáról valószínűleg már mindenki hallott. Ez a gomba alap állapotban is jelen van szervezetünkben és ártalmatlan. Azonban, ha a hüvely pH-értéke lúgos irányba tolódik  a normális savas helyett, akkor a hüvely flórája nem képes tovább egyensúlyban tartani a candida gomba jelenlétét. A candidiasis okozta fertőzés a nőknél sokszor visszatérő panasz lehet, amely viszkető, égő érzést okoz és sokszor jár darabos, túrós állagú szürkésfehér folyással. Ahogy már korábban írtuk, a gombás fertőzés okai között lehet a nem elégséges intim higiénia, de akár a túlzott higiénia, a túlzásba vitt  hüvelyöblítés is. Fontos, hogy hüvelyünk saját öntisztító folyamattal rendelkezik és a túlzott intim mosakodás ezt felboríthatja. A másik gyakori kiváltó ok az antibiotikum szedése lehet, ilyenkor mi hölgyek különösen ügyeljünk a bélflóra mellett a női intim flóránk egyensúlyára is!

Tipp:

A Vagilact-Q hüvelytabletta megoldást jelenthet arra az esetre, ha az egyensúly már felborul. Három összetevőjének köszönhetően,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, segít a felborult hüvelyflóra normál állapotának visszaállításához, megakadályozva ezzel a bakteriális hüvelyfertőzések kiújulását.

 

Ha szeretnéd akciós áron megvásárolni a Vagilact-Q-t, akkor most megteheted, az akciós időszak alatt csak 3159 Ft-ért juthatsz hozzá. Nem érdemes megvárni, amíg baj lesz, érdemes előre beszerezni!

Érdekel az akció!

 

Ezeket vidd magaddal a wellness hétvégére!
Hogyan kerüld el az intim fertőzéseket? Segítünk!
« Vissza: Női tippek

BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

 

VAGILACT-Q


A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulásátHa az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A  hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

  • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
  • szeméremtáji viszketés,
  • hüvelyi égő érzés
  • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
  • fájdalom szexuális együttlétkor.
To Top