Ezért ne menj el a mosdóba szex előtt!

Te is úgy tudtad, hogy szex előtt érdemes elmenni mosdóba? Nos, vannak olyan dolgok, amik bár logikusnak tűnhetnek, mégis komoly problémát, akár fertőzést is okozhatnak. Ez is ilyen. A cikkből most kiderül, hogy miért nem ajánlják a szakértők a szeretkezés előtti pisilést.

 

Hol a hiba?

Egy New York-i urológus azt állítja, hogy jelentős tévhit miszerint a nőknek jót tesz, ha szeretkezés előtt elmennek mosdóba. David Kaufman szerint ugyanis ahelyett, hogy jót tennének vele, megelőznének akár betegségeket, pont ezzel segítik elő a komolyabb fertőzések kialakulását. Az elmélet mögötte az, hogy aktus közben a baktériumok felkerülhetnek a húgycsőbe, ami ha telített, akkor a kórokozóknak nincs esélyük feljebb jutni, azonban ha az üres, akkor könnyedén feljebb juthatnak és létrejöhetnek gyulladások.

Ezt természetesen nem jelenti azt, hogy ha nagyon sürgető lenne elmenni a mosdóba, akkor is mindenképp vissza kell tartani a szeretkezés utánig. Arra az esetre javaslat csak, ha nem mindenképp szükséges elmenni pisilni.

 

Megelőzés

A nők amúgy is sokkal fogékonyabbak az ilyen jellegű húgyúti fertőzésekre, érdemes odafigyelni és megelőzni a bajt. Emellett pedig van még egy-két dolog, amit betartva tovább csökkenthető a gyulladás kialakulásának kockázata:

  • érdemes semleges, természetes összetevőkből készült tusfürdőt használni az intim területeken, amik csökkentik a védekezőképességet;
  • olyan fehérneműt kell választani, amivel elkerülhető, hogy a végbélből a hüvelyhez vagy a húgycsőbe jussanak baktériumok;
  • székelés után gondosan tisztítsuk meg a területet – nőknél mindig a húgycsőtől a végbél felé;
  • kerüljünk a túl szoros ruhadarabok viselését.
Mindjárt itt a tavasz. Így hozd formába magad!
Ülőmunka, veszélyesebb lehet, mint hinnéd!
« Vissza: Női tippek

BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

 

VAGILACT-Q


A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulásátHa az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A  hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

  • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
  • szeméremtáji viszketés,
  • hüvelyi égő érzés
  • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
  • fájdalom szexuális együttlétkor.
To Top