Vissza

Ezeket vidd magaddal a wellness hétvégére!

Nincs is jobb annál, mint a hosszú hétvégén elutazni a párunkkal egy kis kikapcsolódásra, ahol kizökkenhetünk a mindennapi rohanásból. Egy fárasztó időszak után beiktatott wellness hétvége bizony megfizethetetlen lehet, ahhoz viszont, hogy alaposan fel is töltsön minket testileg és lelkileg is, érdemes alaposan felkészülni rá. A szálláshely kategóriától függően sok minden – vagy ingyenesen vagy fizetősen – elérhető lesz valószínű, azonban van egy-két dolog, amit mindenképp érdemes előre bekészíteni a táskába.

Testápoló és tusfürdő

A wellness hétvégéken minden a víz körül forog, akár úszunk, akár csak az élményfürdőben pancsolunk. Plusz, ha ezekhez hozzávesszük még a szaunát és a sporttevékenységeket is, akkor nap végére nagyon könnyen eljuthatunk a dehidratáltság állapotához. Ennek elkerülésében lehet nagy segítség egy olyan testápoló vagy tusfürdő, ami segít megőrizni az egész napos hidratáltságot, és védi a bőrt a kiszáradástól.

Energiaszelet

Egy energia- vagy fehérjeszeletet mindig érdemes bekészíteni a táskába. Az egész napos fürdőzésben, plusz az esetleges sportolásban nagyon könnyedén kimerülhetnek az energiatartalékok, amit abban a pillanatban nem is biztos, hogy észreveszünk. Ez a kimerülés jelentkezhet simán csak éhséggel, de az arra érzékenyebbeknél akár fejfájással vagy komolyabb rosszulléttel is. Egy-egy időben bevitt energiabombával ezt könnyedén megelőzhetjük vagy kezelhetjük, így nem kell mindenképp megvárnunk a vacsora időpontját.

Több szett fürdőruha

Két okból is nagyon fontos a több váltás bikini, fürdőruha. Egyrészről soha nem lehet előre tudni, hogy mi szakad el, vagy lyukad ki egy véletlen baleset folytán, másrészről ha lehet, nedves, vizes ruhákban nem ajánlott a hosszútávon üldögélni, ugyanis a vizes környezet vonzó lehet a baktériumok számára.

Intim védelem

Az arra érzékenyek hüvelyflóráját könnyedén felboríthatja az uszoda vagy wellness használat, aminek következtében akár hüvelyfolyás, égő érzés és viszketés is jelentkezhet. Mindenképpen azt ajánljunk, hogy érdemes előre tervezni, és még a kikapcsolódás előtt megerősíteni a lactobacillus flórát egy arra alkalmas készítménnyel.

A kedvenc wellness szálláshelyeinkről már korábban írtunk, azt a cikkünket ITT olvashatjátok.

Vissza