Vissza

Az intimtorna előnyei, fontossága

Bár nincsenek szem előtt ezek az izmok, intim testrészünk edzettségének fontossága nem kérdés. Számos helyzetben segít ennek a speciális tornának a gyakorlása, de nem mindegy, hogyan hajtjuk végre.

Milyen pozitív változások várhatók az intimtorna eredményeképp?

  1. alkalmazása esetén a menstruációs fájdalmak erőssége csökkenthető, egyes tapasztalatok szerint meg is szünteti azt
  2. hatással van a szexuális életedre is, hiszen gyakorlásával nő a szexuális étvágy, könnyebben elérhető az orgazmus
  3. erősebbé és ellenállóbbá válik a méh, a gátizmok
  4. ennek fényében a szülésnél is hasznodra válik a torna, ugyanis a rugalmas és erős izmok segítenek a kitolásban (véletlenül sem gátolják azt), a szülés után pedig hamarabb visszanyerik régi állapotukat intim részeid
  5. inkontinencia problémák esetén is megoldás lehet az intimtorna; ha nap mint nap megtartod magadnak a 10 perces edzést, akkor pedig biztosan.

Mit kell tenned?

  • Az első fontos lépés, hogy keress egy intimtorna oktatót, akihez eljársz a heti egyszeri foglalkozásra. Ez a találkozók hossza függvényében lehet 2-3-4 alkalmas tanfolyam, ahol személyre szóló tanácsokat is kaphatsz.
  • Ezután otthon, reggel és este, a tanultak alapján mozgasd meg mélyizmaidat és ne add fel! Legyen olyan rutinfeladat, mint a fogmosás. Megéri.
  • A „sportolás” elején semmiképp ne használj erre az edzésformára kialakított súlyzókat – részletekről kérdezd az oktatót!
Vissza