Amikor a szex fájdalmas – 8 kiváltó ok

Első és legfontosabb, hogy tudd, nem vagy ezzel a világon egyedül. A nők nagy hányadát érinti a fájdalmas együttlét témája valamelyik életszakaszban az akciódúsabbak közül. Mik lehetnek az okok?

A fájdalmas szex kiváltó okai:

 1. gombás fertőzés vagy irritáció – a megfelelő hüvelytabletta használata, illetve az eddig használatos betét, műszálas alsóruha cseréje (illatanyag, egyéb összetevő is kiválthat irritációt)
 2. húgyúti fertőzés (egy eléggé gyakori baj) – többnyire antibiotikum-kezelés segít, amely után szintén érdemes hüvelyi készítménnyel helyreállítani a felborult sav-bázis egyensúlyt a hüvelyben

 1. petefészekciszta –nem kell aggódni, általában felszívódik
 2. kinövések a méh falán – megoldás az eltávolítás, de először egy ultrahang vizsgálat esedékes, hogy valóban erről van-e szó – irány a nőgyógyász
 3. endometriózis (méhen kívüli szöveti beágyazódás) – szakorvos meglátogatása esedékes
 4. nyirokmirigyek betömődése (a kisajkak belső oldalán vannak és váladékot termelnek alapesetben) – nincs mese, orvosi kezelés szükségeltetik
 5. szülés utáni problémák (köztük a gátseb érzékenysége) –masszírozhatod érzéstelenítő krémmel, csillapítsd a fájdalmat (homeopátia is segíthet)
 6. hüvelyi szárazság – többféle oka lehet, érdemes tisztázni, pontosan mi okozhatja, hiszen életszakaszonként más és más

Bármi szokatlant érzel, ami túlmegy a felületi viszketésen, érdemes szakemberrel megnézetni és megbeszélni a problémát. Ugyanakkor utánanézhetsz, milyen lelki problémára utalnak fenti tünetek, hiszen testünk jelzőrendszer, nem hagyja annyiban az önámítást, rávilágít elakadásainkra. Az önazonos és felelősségteljes nő szexi, nincs mit hozzátenni! Cselekedj!

Fókuszálás a téli zimankóban – 8 ötlet, amitől szép lehet a február!
A tampon használatának előnyei és hátrányai
« Vissza: Női tippek

BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

 

VAGILACT-Q


A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulásátHa az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A  hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

 • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
 • szeméremtáji viszketés,
 • hüvelyi égő érzés
 • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
 • fájdalom szexuális együttlétkor.
To Top