Vissza

Mindjárt itt a bikiniszezon – 5 tipp az eredményes fogyáshoz

Már csak pár hónap, és itt a nyár, amikor előkerülnek a fiók mélyéről a fürdőruhák, azonban ez nem mindenki számára annyira örömteli időszak. Sokak célja, hogy mire beköszönt a jó idő, addigra megfelelő formába hozzák magukat. Azonban a legtöbbek számára ezt az elmúlt évek során nem igazán sikerült teljesíteni, a vége mindig az lett, hogy nem baj majd jövőre. Most összegyűjtöttünk 5 hasznos tippet, ami az eredményes fogyás kulcsa lehet a következő hónapokban.

1. Lépésről lépésre

Ha a fogyás a célod, akkor ez sajnos kemény munka lesz, és nem fog azonnal menni! Ahhoz, hogy sikeres legyen a fogyásod, ahhoz lépésről lépésre kell előre haladnod. Tűzz ki magad elé egy nagyobb célt, és tervezd meg, hogy azt hogyan fogod kisebb lépésekben teljesíteni.

Abban az esetben, ha eddig nem edzettél rendszeresen, akkor járj el edzőterembe heti 3-4 alkalommal, vagy ha például futni szeretnél inkább, akkor keress egy 5 km-re felkészítő edzéstervet az interneten. Figyelj az étkezésre, kezdj el odafigyelni, hogy mit eszel.

Az a legjobb, ha bevezeted, hogy vasárnaponként megfőzől előre a hétre, így kisebb eséllyel esel bűnbe. Az eredményeket folyamatosan vezesd magadnak, így nyomon tudod követni még a számodra láthatatlan változásokat is.

2. Tévézz az edzőteremben

Sorozatfüggő vagy? Akkor a kanapé helyett válaszd a futópadot! Manapság már a legtöbb edzőteremben fel vannak szerelve a különböző futópadok és szobakerékpárok tévével, így könnyedén meg tudod nézni ott is a napi sorozatodat. Így már az sem lehet kifogás, hogy az edzés miatt lemaradsz a legfontosabb történésekről.

3. Vedd vissza a cukorfogyasztást

A túlságosan cukros ételek rossz hatással vannak a vércukrodra, valamint az akaraterődre, továbbá megnehezítik annak a megállapítását, hogy már eleged ettél-e vagy sem. Az biztos, hogy a cukorról lemondani nem is olyan egyszerű, azonban van egy két módszer, ami sokat könnyíthet ezen. Az egyik legjobb, ha mindig van nálad valami friss gyömülcs vagy zöldség, amit süti helyett fogyaszthatnál.

4. Igyál eleget

Előfordult már, hogy bármennyit ettél, még mindig éhesnek érezted magad? Lehetséges, hogy nem éhes, hanem szomjas voltál, csak megcsaltak az érzéseid. Annak érdekében, hogy hidratált maradj és a fenti ne forduljon elő újra, mindig legyen nálad víz, és igyál folyamatosan, hogy ne válj dehidratáltá. Fontos, hogy az ivás nem helyettesíti a megfelelő táplálkozást. A cél, hogy elég ételt és folyadékot fogyassz!

5. Szerezz edzőtársakat!

Sokkal nagyobb eséllyel megyünk végig a célként kitűzött úton, ha valaki támogat ebben. Ha úgy érzed, hogy neked is sokat segíthetne valaki, aki támogat, akkor beszélj a barátaiddal, hogy valaki járjon el veled edzeni. Amennyiben nem találsz ilyen ismerőst, akkor online is számos fogyókúrás csoport megtalálható, ahol számos támogatóra vagy akár edzőtársra is lelhetsz.

Abban az esetben pedig, ha egyedül szeretsz edzeni, de a verseny motivál, akkor több olyan applikáció is elérhető, ami méri az aktivitásodat, és össze is hasonlítja a regisztráltak eredményeit, így teljesen ismeretlenekkel is versenyezhetsz!

Fusd le az első 5 kilométered! – edzésterv

DK Blog – edzőcsoport

Nike+ Run Club alkalmazás – aktivitásmérő app

Vissza