Vissza

4 tipp az egészséges női higiéniáért – ezeket érdemes szem előtt tartani!

A szépségipar hajlamos arra, hogy az elképesztő erejű reklámkampányok eredményeképp, félrevezesse az embereket. A túlzó kampányok, amelyek sorra azt sulykolják, hogy nem vagyunk tiszták odalent, és az intim részeket folyamatos jelleggel kell higiéniai termékekkel ápolni, sokszor átesnek a „ló túlsó oldalára”.

Alább 4 tippet olvashattok, amelyeket érdemes megfogadni, a problémák elkerülése érdekében:

Tisztálkodási tippek

Hiszitek vagy sem, de a női hüvely képes bizonyos mértékű „öntisztulásra”, és beépített védekező mechanizmussal rendelkezik. A maga által termelt védőréteget erős mosakodással, vagy különböző tisztálkodó szerekkel nagyon könnyen el tudjuk távolítani. Ez egyáltalán nem tanácsos, mert könnyen sebezhetővé válhatunk a különböző fertőzésekre, így mi is azt javasoljuk, hogy egyszerű meleg vízzel, és szappannal fürödjük. Amit pedig kerüljünk el, hogy intim testrészünket belülről akarjuk tisztítani!

Illat tippek

Az Iowai egyetem professzorai bebizonyították, hogy minden nőnek megvan a saját illata. Ez az intim részekre is vonatkozik. Odalent, ez az illat nem fedhető el semmilyen parfümmel, vagy spray-vel, így teljesen felesleges próbálkozni. Abban az esetben, ha lent erőteljes, el nem múló és jellegzetes szagot tapasztaltok, valószínűleg fertőzéssel álltok szemben utal, így feltétlenül forduljatok kezelőorvosotokhoz!

Menstruációs tippek

Sok nő a menstruációs periódus alatt, illetve után nem érzi magát tisztának. Emiatt rengeteget fürdik, és kifejezetten sokszor mossa meg az intim területeket. Mint fentebb kifejtettük az öntisztulási folyamat természetesen a periódus alatt is megvan. A sok fürdés a fentieken túl még kismedence gyulladást is okozhat, ami súlyos következményekkel is járhat. Ennél már csak az rosszabb, ha valaki illatosított tampont, vagy betétet használ. Ezek sokszor vezethetnek irritációhoz, vagy később fertőzéshez is. Próbáljuk meg itt is a természetes dolgokat választani a menses alatt!

Öltözködési tippek

Korábbi bejegyzésünkben kifejtettük, hogy a női hüvelynek megvan a maga természetes nedvessége, ami segíti a védekezésben. Ha ez a terület nem szellőzik eléggé, a baktériumok képesek összegyűlni és elszaporodni. Ez kifejezetten gyakori oka lehet a hüvelygombának. Javasolt a nem szoros, pamut fehérnemű és nadrág használata, illetve érdemes kerülni a vizes fürdőruhát, a szűk farmert, vagy a bőr nadrágot. Amit viszont ajánlunk, az a sok testmozgást, mert az izzadás sokat segít, hogy egészséges legyen a flóra, valamint a rendszeres átöltözést és a szellősebb, lengébb öltözeteket!

Vissza