Vissza

Boldog párkapcsolatra vágysz? Ezekre mindenképp szánj időt a pároddal elalvás előtt!

Kutatások igazolják, hogy ha néhány apró dologra odafigyeltek este, akkor sokkal nagyobb eséllyel marad boldog és kiegyensúlyozott a kapcsolatotok. A mai rohanó világban egyre kevesebb idejük van egymásra a pároknak, a munka, az edzés és az egyéb programok mellett legtöbb esetben csak késő este találkoznak, ha találkoznak egyáltalán elalvás előtt. Ezért is annyira fontos, hogy az együtt töltött idő minőségi legyen. Ha a megfelelő elalvás előtti rutint sikerül kialakítani, akkor az fokozza az intimitást, és garantálhatja a hosszú kapcsolatot. Most lássuk, hogy mire figyeljetek oda a boldog párkapcsolathoz!

Mobil mellőzése

Az egyik első dolog, amit megtehettek a kapcsolatotokért, hogy kikapcsoljátok, de legalábbis lenémítjátok a telefonotokat. Senki és semmi nem lehet olyan fontos, hogy még este is a telefonotokat nyomkodjátok. Amellett, hogy elteri a figyelmeteket egymásról, még az alvásotokra is rossz hatással van a fényével.

Lefekvés időzítése

A következő, amire érdemes figyelmet szentelnetek, hogy egyszerre bújjatok ágyba. Természetesen ezt nem könnyű megvalósítani, de mindenképp érdemes valamennyire összehangolni, mert lehetőséget ad rá, hogy egymásra hangolódjatok, beszélgessetek és intimitást teremtsetek.

A munka témájának kerülése

Nagyon sokan úgy vezetik le a napi feszültséget, hogy az arról beszélgetnek, hogy mi történt aznap a munkában. Ez nagy hiba. Amellett, hogy újra felidézi a feszültséget, még eltávolodáshoz és a viszony ridegebbé válásához vezethet. Amit megtehettek, az az, hogy az ágyban már nem említetek olyan témákat, melyek idegességet, aggodalmat okozhatnak. Inkább olyan személyes dolgokról beszélgettek, melyek közelebb hoznak és/vagy felvidítanak Titeket.

Odafigyelés

Sokan elfelejtik, hogy egy-egy kedves szónak milyen ereje lehet. Az együttélés során teljesen természetessé válhatnak dolgok, mint például, hogy valak elmosogat, vagy bevásárol, de ezt nem szabad szó nélkül hagyni. Apróságoknak tűnnek ezek, de mindenképp érdemes megköszönni a másiknak a fáradozását. Kutatások igazolták, hogy a boldog párok hálát adnak, hogy a másik van nekik, és ennek hangot is adnak, tudatják egymással minden nap. Ez a szokás felerősíti a szerelmet, és segít megmutatni a feleknek, hogy értékeli és szereti őket a másik, észreveszi, ha tesz értük valamit.

Intimitás!

A boldog párkapcsolat talán egyik legfontosabb alapköve az intimitás és a szex megléte. Természetesen az első időszakban a párok szenvedélyes, kölcsönösen kielégítő szexuális életet élnek, de az idő múlásával ez megváltozhat. A szex pedig nem csupán az érzéki gyönyörökhöz vezető út, de eszköz is. Eszköz a vágyak megélésére, a szeretet kifejezésére, lehetőség a közös térben való feloldódásra. Nagyon is megéri tehát életben tartani a lángot!

Vissza