Lelki okok a betegségek hátterében

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségek sajnos sokunkat érintik. Ezek általában igen kellemetlenek, és sokszor súlyosak is lehetnek. Az emlőrák, a visszatérő hüvelyfertőzések, a ciszta, a mióma mind olyan betegség, amire ma már számos gyógyszer és kezelés létezik, azonban előfordulhat, hogy kialakulásuk hátterében lelki eredetű dolgok állnak.

A hosszabb ideje fennálló, megoldatlan lelki gondjaink jelentkezhetnek betegség formájában – ilyenkor pszichoszomatikus betegségről beszélünk. Ilyenkor a testünk és a lelkünk közötti harmónia megbomlik és ez sokszor valamilyen nőgyógászati problémában mutatkozik meg. Érdemes odafigyelni testünk rezdüléseire, így könnyebben felismerhetjük azokat a gondokat, amik egyfajta blokkot képeznek életünkben.

Az emlőrák lelki okai

A női mellek, azok változásai és az anyaság roppant szoros kapcsolatban állnak egymással. Épp ezért nem véletlen, hogy a nőket egyre gyakrabban sújtó emlőrák hátterében bizonyos tanulmányok a megromlott szülő-gyermek viszonyt látják. Ez kapcsolódhat ahhoz, hogy a kismama teherként éli meg a várandósságot, vagy az anyaságot, vagy esetleg a szülő és a gyermek közötti kialakult, áttörhetetlen akadályokhoz, amik az évek során kialakultak.

Gyakori hüvelyfertőzés okai

A hüvelyfertőzés lehet bakteriális vagy gombás eredetű és kellemetlen tünetei sokunk számára ismertek. Ugyanakkor lehet, hogy a gondok eredete valamilyen lelki probléma. Ha mindennapjaink állandó kísérője a stressz, és ezzel nehezen birkózunk meg, akkor szervezetünkben felhalmozódhat egy úgynevezett kortizol nevű hormon. Ez a hormon meggátolja más, olyan vegyületek képződését, amik a gyulladásgátlásban játszanak kiemelkedő szerepet. Ez gyengíti immunrendszerünket, ami így kevésbé lesz ellenálló a fertőzésekkel szemben.

Miért alakulhat ki a ciszta, a mióma és a daganat?

A kismedence környékén kialakuló elváltozások hátterében valószínűleg olyan lelki gondok állhatnak, amik a nőiességgel vannak összefüggésben. Ezek az elváltozások tudat alatt korlátozzák az együttlétet, ezért hátterükben a visszautasítás, a szexuálitással kapcsolatos rossz tapasztalat, a megaláztatás állhat. Egy másik lehetséges lelki okozó lehet az önvád, ami a sikertelen teherbeesés következtében alakulhat ki, vagy az ehhez hasonló bűntudat, lelkifurdalás valamilyen korábbi helyzet miatt.

A problémák megoldásában segíthet, ha befelé figyelünk, megpróbálunk ellazulni, de persze érdemes lehet szakember segítségét is kérni. A lazításban és a stresszoldásban segíŧségünkre lehet a masszázs, a jóga illetve különböző relaxációs gyakorlatok is.

Milyen fürdőruhát válassz idén?
Túlélőcsomag extrákkal – Patika a hátizsákban
« Vissza: Női tippek

BV Tüneteinek Kivédésére

Vásárlás

A Vagilact-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

 

VAGILACT-Q


A Vagilact-Q hüvelytabletta három hatóanyaggal rendelkezik,  lactobacillus, tejsav és természetes hatású ösztrogén, ezek az összetevők megakadályozzák a gyakori gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések kiújulásátHa az egyensúly már felborult , például antibiotikum használata után, a Vagilact-Q visszaállítja a hüvelyflórát eredeti állapotába, így a kellemetlen tünetek megszűnnek.

Vagilact-Q, az intim egyensúly!

A  hüvelytabletta hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően védelmet nyújt a bakteriális és gombás hüvelyfertőzések eltérő tüneteivel szemben, melyek a következők lehetnek:

  • hüvelyfolyás, hüvelyszárazság
  • szeméremtáji viszketés,
  • hüvelyi égő érzés
  • kellemetlen érzés vizeletürítéskor
  • fájdalom szexuális együttlétkor.
To Top